Вакцина AstraZeneca досягає ефективності у 90%

Вакцина AstraZeneca досягає ефективності у 90%

Укрінформ
Оксфордський університет та компанія AstraZeneca опублікували результати завершального етапу випробування своєї спільної вацини від COVID-19: препарат виявився в середньому ефективний у 70% випадків захворювання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у відповідній публікації в медичному журналі The Lancet.

Так, розробники відзначають, що їх вакцина може бути ефективною на 62%, якщо пацієнт отримує 2 повні дози препарату. Але якщо пацієнт спочатку отримає половину, а потім повну дозу вакцини, то препарат досягає ефективності в 90%.

Як повідомлялось, Оксфордський університет та компанія AstraZeneca стали першими розробниками, які опублікували результати останнього етапу клінічних випробувань вакцини від коронавірусу. Варто нагадати, що в AstraZeneca ще до закінчення випробувань заявляли, що їх вакцина ефективна на 70%.

Читайте також: Україна чекає першу партію вакцини від COVID-19 вже у січні

Як передавав Укрінформ, дорадчий комітет Управління з питань контролю за якістю продуктів та медикаментів США (FDA) оприлюднив документ із детальними даними щодо випробувань, ефективності й побічних ефектів вакцини проти коронавірусу компаній Pfizer та BioNTech. Цей документ підтверджує, що ефективність вакцини проти COVID-19 становить 95%, яка досягається щонайменше через сім днів після введення другої дози.

Минулого тижня Велика Британія офіційно затвердила вакцину від компаній Pfizer/BioNTech для використання на своїй території. У вівторок в королівстві розпочалася перша у світі масова вакцинація цим препаратом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-