У Канаді на COVID-19 перехворіли більше 400 тисяч осіб

У Канаді на COVID-19 перехворіли більше 400 тисяч осіб

Укрінформ
Від початку глобальної пандемії у березні кількість підтверджених випадків інфікування COVID-19 у Канаді перевищила 400 тисяч. 

Про це свідчать офіційні статистичні дані, оприлюднені урядом Канади, повідомляє Укрінформ.

Станом на вечір суботи на території Канади було виявлено 408 921 людину, інфіковану COVID-19, 324 882 з них вже повністю видужали й наразі в країні залишається 71 450 активних випадків перебігу хвороби.

Водночас недуга забрала 12 589 життів, тобто смертність становить близько 3,1%.

У країні було проведено 11 905 770 тестів на COVID-19, відповідно більше 96% людей отримали негативний результат.

Більше третини від загальної кількості інфікованих (149 908 особи) проживає у провінції Квебек, з них понад 52 тис - у Монреалі, найбільшому місті провінції.

Читайте також: У Канаді визначили категорії населення для першочергового щеплення від коронавірусу

COVID-19 також забрав більше життів монреальців, ніж мешканців будь-якого іншого міста Канади. У місті від недуги померло 3654 осіб, тобто близько 30% летальних випадків Канади.

Відзначається, що протягом останніх тижнів швидкість поширення хвороби у Канаді суттєво збільшилася й у деяких регіонах країни влада була вимушена відновити частину скасованих раніше карантинних обмежень. Прем’єр-міністр Джастін Трюдо заявив, що країна увійшла у другу хвилю пандемії.

Зазначимо, що в сусідніх із Канадою США, які залишаються епіцентром світової пандемії COVID-19, кількість хворих наближається до 15 мільйонів, а померлих від нового коронавірусу - до 288 тисяч. Аби уникнути завезення хвороби з-за кордону, Канада ще в березні закрила свої кордони для більшості подорожувальників. Нещодавно заборону на перетин іноземцями кордону було продовжено до кінця січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-