Керівництво ОБСЄ планують обрати під час Ради міністрів

Керівництво ОБСЄ планують обрати під час Ради міністрів

Укрінформ
На міністерській раді ОБСЄ 3-4 грудня планується затвердження генерального секретаря та керівників трьох інститутів Організації.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомили у секретаріаті ОБСЄ.

"На запрошення Діючого голови ОБСЄ, прем'єр-міністра та міністра з питань Європи та закордонних справ Албанії Еді Рами, міністри закордонних справ ОБСЄ зберуться на 27-му Ради міністрів 3 та 4 грудня 2020 року з метою обговорення основних питань безпеки в регіоні, нинішнього та майбутнього курсу ОБСЄ та призначення вищих посадових осіб", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Міністерська рада ОБСЄ вперше відбудеться у віртуальному форматі

Через спричинені пандемією COVID-19 обмеження, вперше Рада міністрів ОБСЄ проходитиме у режимі відеоконференції.

Участь у головній події головування Албанії в ОБСЄ у 2020 році планують взяти близько 40 глав МЗС країн-учасниць.

Читайте також: Штати очікують, що Міністерська рада ОБСЄ приділить вагому увагу Україні

Як відомо, Організація з безпеки та співробітництва у Європі вже майже півроку залишається без призначених керівників. Так сталося після того, як 57 держав-учасниць ОБСЄ не змогли досягти консенсусу щодо перепризначення на другий трирічний термін чотирьох топпосадовців, термін повноважень яких закінчився 18 липня. Мова йде про посади генерального секретаря ОБСЄ, директора Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ), верховного комісара з питань національних меншин та представника з питань свободи ЗМІ.

Держави-учасниці ОБСЄ мали подати свої кандидатури на зазначені чотири посади до 18 вересня. Рішення щодо призначень має бути консенсусним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-