Американці не хочуть народжувати дітей через «кліматичний апокаліпсис»

Американці не хочуть народжувати дітей через «кліматичний апокаліпсис»

Дослідження
Укрінформ
Американці, стурбовані змінами клімату, вирішують не мати дітей через побоювання, що їхні нащадки можуть зіткнутися з «кліматичним апокаліпсисом» через глобальне потепління.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Springer.

Дослідники анонімно опитали 607 дорослих американців віком від 27 до 45 років. Дослідження не показало значної статистичної різниці між поглядами респондентів залежно від їх статі.

Виявилося, що 96% респондентів дуже або надзвичайно стурбовані майбутнім своїх потенційних дітей у зв'язку зі змінами клімату.

Водночас 59,8% опитаних побоюються, що їхні діти у майбутньому можуть займатися діяльністю, що сприятиме погіршенню ситуації з кліматом.

Читайте також: Захист клімату сьогодні є не менш нагальним, ніж боротьба з коронавірусом – G20

Автор дослідження Метью Шнайдер-Майерсон розповів, що страхи за майбутнє своїх дітей базувалися на песимістичних оцінках щодо процесу глобального потепління. З 400 респондентів, які прогнозували майбутнє, 92% називали його негативним, 5,6% — змішаним чи нейтральним й лише 0,6% — позитивним.

Читайте також: Зміни клімату можуть спричинити «кліматичний апартеїд» - експерт

Одна 31-річна учасниця сказала, що зміни клімату — єдина причина, чому вона вирішила не мати біологічних дітей. «Я не хочу народжувати дітей у світі, що вмирає. Але дуже хочу бути матір'ю», — сказала жінка.

Крім того, 6% респондентів, які вже є батьками, заявили, що шкодують про народження дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-