Трамп затягує передачу влади Байдену, щоб помститися за «російську справу» - CNN

Трамп затягує передачу влади Байдену, щоб помститися за «російську справу» - CNN

Укрінформ
Чинний президент США Дональд Трамп «знає, що програв», але зволікає з передачею влади обраному президенту Джо Байдену, аби помститися демократам через їхні заяви про вплив Росії на результат переможних для Трампа американських виборів у 2016 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN із посиланням на власні джерела.

Як зазначається, анонімні джерела в оточенні Трампа повідомили журналістам, що чинний президент досі невдоволений заявами Гіларі Клінтон та Барака Обами про те, що Росія втручалася у вибори в 2016 році на користь перемоги Трампа, і цим «підірвали його президентство».

Читайте також: Байден не виключає судів проти Трампа через затягування передачі влади

«Трамп продовжує тримати зуб на тих, хто, на його думку, підірвав його вибори, вказавши на сліди російського втручання, і він висловив думку, що є чесним не визнавати Джо Байдена обраним президентом», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Трамп відмовляється визнати поразку на виборах та поширює бездоказові твердження про широкомасштабні фальсифікації під час голосувань.

Читайте також: Обрання Байдена президентом США: що зміниться для України і світу

Раніше Сенат США опублікував доповідь у п’яти томах про можливе втручання Росії в президентські вибори в США 2016 року. Комітет з питань розвідки не знайшов доказів змови тодішнього кандидата Трампа або його передвиборчого штабу з російським урядом. Водночас було виявлено докази російського втручання в американські вибори 2016 року. Зокрема Комітет встановив, що російський уряд вдавався до агресивних, різнопланових зусиль, аби вплинути або намагатися вплинути на результати президентських виборів 2016 року.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-