Протести у Білорусі: вже понад 140 затриманих, лунають вибухи

Протести у Білорусі: вже понад 140 затриманих, лунають вибухи

Відео
Укрінформ
Білоруський правозахисний центр «Вясна» станом на 13:30 опублікував інформацію про понад 140 затриманих у неділю на акціях протесту в різних містах Білорусі, перш за все в Мінську.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті правозахисників

Крім Мінська, є затримані в багатьох містах Білорусі - Гомелі, Гродно, Вітебську, Новогрудці (Гродненської області), Бобруйську (Могилевської області), Пінську (Брестської області), Світлогорську (Гомельської області).

У Мінську тривають масові затримання в різних частинах міста, використовується газ, світлошумові гранати, водомети.

Очевидці повідомляють про вибухи в центрі міста.

Як повідомлялося, в неділю, 15 листопада, в Мінську на початок маршу протесту силові структури стягнули військову і спецтехніку, були закриті ряд станцій метро, ​​почалися проблеми з мобільним інтернетом.

У Білорусі 15 листопада проходить протестний «Марш сильних» пам'яті активіста Романа Бондаренка, який помер після побоїв силовиків. Маршрут маршу планувався від народного меморіалу Олександра Тарайковского, убитого в перші дні протесту (метро Пушкінська) до Площі Змін, де був захоплений Бондаренко.

Читайте також: Amnesty International закликає Мінськ розслідувати вбивство Романа Бондаренка

У Білорусі більше трьох місяців тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

Євросоюз і Україна заявили, що не визнають його легітимності.

Фото: TUT.BY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-