Коронавірус дістався Вануату — у країні зафіксували перший випадок

Коронавірус дістався Вануату — у країні зафіксували перший випадок

Укрінформ
В острівній державі Республіка Вануату в Тихому океані зафіксували перший з початку пандемії випадок коронавірусної інфекції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АР.

Першим хворим у країні став 23-річний громадянин, який повернувся зі США. Він отримав позитивний результат тесту, перебуваючи на карантині й не маючи симптомів хвороби.

Влада країни заявила, що планує відправити на карантин всіх, хто був на одному рейсі з хворим. Також будуть відстежені усі контакти чоловіка.

Водночас більш жорсткі заходи в країні з 300 тис. населення запроваджуватися не будуть.

Тихоокеанська країна Вануату була однією з останніх країн, яка взагалі уникла коронавірусу. У березні цього року Вануату закрила свої кордони, щоб не допустити потрапляння вірусу, проте нещодавно дозволила авіарейси для повернення своїх громадян.

Читайте також: Вчені створили найточнішу 3D-модель коронавірусу

Республіка Вануату — тихоокеанська держава в Меланезії. Межує на півночі з територіальними водами Соломонових Островів, на заході з економічною зоною Австралії, на південному заході з територіальними водами Нової Каледонії, на сході - з територіальними водами Фіджі. Республіка Вануату розташована на 83 островах архіпелагу Нові Гебриди. Загальна площа суші - 12 189 км².

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 11 листопада зафіксовано понад 51,8 мільйона випадків зараження коронавірусом, одужали вже понад 36,3 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-