Колона білорусів після розгону змогла пройти до місця розстрілів часів Сталіна

Колона білорусів після розгону змогла пройти до місця розстрілів часів Сталіна

Фото
Укрінформ
Колона протестувальників білорусів змогла знову пройти до урочища в Куропатах, після того, як там вже були розгін і затримання з боку силовиків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радие Свабода.

«Люди, які дійшли в Куропати, несуть квіти й запалюють свічки до місця розстрілів під час сталінських репресій. Невеликим потоком люди все ще йдуть до поля в Куропатах», - йдеться в повідомленні.

За даними «Белсату», в урочищі в Куропатах все ж змогли зібратися кілька тисяч осіб. Багатьом не вдалося пройти туди. Скрізь багато силовиків.

Раніше повідомлялося про масовий розгін і затримання протестувальників у Куропатах. Після цього також були розгін і затримання на сусідній мінській вулиці Мірошниченко.

За повідомленнями ПЦ Вясна відомі імена 74 затриманих, в основному у Мінську, а також у Гродно і Могильові.

Як повідомлялося раніше, під час розгону акції протесту в Мінську силовики робили попереджувальні постріли в повітря і використовували світлошумові гранати.

Під час недільної акції «Дзяди - проти терору» у Мінську пройшли затримання на проспекті Незалежності та Волгоградській вулиці під час руху колони протестувальників у Куропати, до кінцевого пункту маршу. У місті закриті на вхід і вихід три станції метро по маршруту акції: Академія наук, Парк Челюскінців і Московська. Оператори мобільного зв'язку «обмежили» доступ до мобільного Інтернету.

Марш у Мінську проходить під гаслом «Дзяди (день поминання - ред.) проти терору». Учасники попрямували від метро «Парк Челюскінців» в урочище Куропати за МКАД, де були розстріляні жертви сталінських репресій.

Читайте також: У Мінську силовики стріляють у повітря і кидають світлошумові гранати

Акції протесту в неділю проходять у різних містах країни. Tut.by повідомляє про затримання в Бресті, Вітебську, Гродно.

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка.

Читайте також: У Мінську перед недільним маршем знову зник мобільний інтернет

Євросоюз і Україна заявили, що не визнають його легітимності.

Читайте також: Лукашенко - про жорсткий розгін протестуючих: «Це був мій наказ»

13 жовтня лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська висунула ультиматум, заявивши: якщо влада до 25 жовтня не виконає низку вимог, «на вулицю вийде вся Білорусь». З 26 жовтня у країні розпочалася нова хвиля масштабних протестів.

Фото: Радие Свабода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-