ВООЗ назвало ремдезивір та низку інших ліків неефективними проти COVID-19

ВООЗ назвало ремдезивір та низку інших ліків неефективними проти COVID-19

Укрінформ
Найбільше у світі дослідження лікарської практики лікування хворих на COVID-19, організоване ВООЗ, виявило відсутню або недостатню ефективність цілого ряду ліків, які вважалися найбільш успішними препаратами для боротьби з коронавірусною хворобою.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Всесвітньої організації охорони здоров'я, оприлюдненому в четвер, повідомляє Укрінформ.

"Проміжні результати терапевтичного дослідження "Солідарність", яке координувала ВООЗ, свідчать про те, що схеми застосування ремдезивіру, гідроксихлорохіну, лопінавіру/ритонавіру, а також інтерферону мали незначний вплив на показник смертності або на перебіг захворювання COVID-19 впродовж 28 днів у госпіталізованих пацієнтів", - зазначається в заяві.

Читайте також: ВООЗ сказала, хто першим отримає вакцину від COVID-19

Дослідження охоплювало досвід лікарень у понад 30 країнах. При цьому розглядався вплив зазначених методів лікування на загальну смертність, початок вентиляції та тривалість перебування в лікарні госпіталізованих пацієнтів. Інші способи застосування цих препаратів, наприклад, для лікування пацієнтів поза шпиталем або для профілактики, мають вивчатися окремо, із застосуванням інших способів досліджень, підкреслюється в повідомленні.

Читайте також: Україна отримала заявку на проведення третьої фази випробування вакцини від COVID-19

Як зауважили в ВООЗ, глобальна платформа досліджень "Солідарність" наразі охоплює щонайменше 500 лікарень та готова швидко оцінити перспективні нові варіанти лікування.

Нагадаємо: препарат ремдезивір був одним із компонентів комплексного лікування президента США, який минулого тижня заявив про повне одужання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-