Із СІЗО випустили двох учасників зустрічі з Лукашенком

Із СІЗО випустили двох учасників зустрічі з Лукашенком

Білорусь-2021
Укрінформ
Із СІЗО КДБ Білорусі звільнені бізнесмен Юрій Воскресенський і директор мінського офісу великої IT-компанії PandaDoc Дмитро Рабцевич.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радыё Свабода з посиланням на білоруське державне ТБ.

Дружина Юрія Воскресенського, члена ініціативної групи екскандидата в президенти Віктора Бабарика, підтвердила виданню, що утримання її чоловіка під вартою було замінено домашнім арештом.

Нагадаємо, у другій половині дня 10 жовтня стало відомо про зустріч Олександра Лукашенка з групою політв'язнів у СІЗО КДБ. Повідомлялося, що вона тривала понад 4 години, але зміст розмови залишається невідомим. Державні ЗМІ лише натякають, що йдеться про майбутні зміни Конституції.

Читайте також: Лукашенко влаштував "круглий стіл" в СІЗО КДБ з арештованими опозиціонерами

За опублікованими фото і відео можна ідентифікувати 11 із 12 учасників зустрічі. Це колишній кандидат у президенти Віктор Бабарико та його син Едуард; Дмитро Рабцевич, директор мінського офісу PandaDoc; Лілія Власова, член президії Координаційної ради; колишній топменеджер Белгазпромбанку Сергій Добролет; власник галереї «В» Олександр Василевич; Кирило Бадзій який очолив Белгазпромбанк після відходу Бабарика; політтехнолог Віталій Шкляров; член президії Координаційної ради юрист Максим Знак; юрист Ілля Салей; бізнесмен Юрій Воскресенський. Крім них, у бесіді з Лукашенком за овальним столом був присутній невідомий чоловік у кашкеті.

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня. За офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: Тихановська сказала, чому Лукашенко заговорив про Конституційну реформу

Лукашенко, легітимність якого не визнають країни ЄС і Україна, 23 вересня «вступив» на посаду на новий термін. Інавгурація вперше не була анонсована заздалегідь.

Силові органи Білорусі продовжують застосовувати насильство проти демонстрантів і затримують учасників протесту. З початку акцій, за даними опозиції, було затримано понад 12 тис. осіб, кілька учасників протестів загинули.

Євросоюз не визнав результати президентських виборів в Білорусі та запровадив персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-