Карабаський конфлікт: Іран закликає сторони забезпечити права цивільних громадян

Карабаський конфлікт: Іран закликає сторони забезпечити права цивільних громадян

Укрінформ
Іран звернувся до Азербайджану й Вірменії із закликом поважати права цивільних громадян, які опинилися у зоні конфлікту в Нагірному Карабаху.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція IRNA.

Зазначається, що з відповідною заявою посольство Ірану в Баку звернулося до Азербайджану та Вірменії.

"Посольство закликало сторони, що беруть участь у конфлікті, дотримуватися міжнародного гуманітарного права, засудивши порушення прав невинних людей, руйнування та пошкодження цивільних об'єктів", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Вірменія і Азербайджан вранці 27 вересня відновили бойові дії в Нагірному Карабаху, взаємно звинувативши одне одного в обстрілі прикордонних територій і в провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнний стан і мобілізацію. Бойові дії вже призвели до військових втрат з обох сторін і жертв серед мирного населення.

Читайте також: Баку повідомляє про 22 загиблих цивільних від початку ескалації конфлікту в Карабаху

Україна закликала сторони врегулювати конфлікт із дотриманням принципу територіальної цілісності держав.

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах спалахнув 1988 року. У 1994-му - після шести років війни - був підписаний Бішкекський протокол, за яким Азербайджан і Вірменія домовилися про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, заявивши, що цю територію окупувала Вірменія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-