У Мінську використовують водомети проти учасників акції протесту

У Мінську використовують водомети проти учасників акції протесту

Фото, відео
Укрінформ
На «Марші за звільнення політв'язнів», що відбувається в неділю в Мінську, силовики використовували водомети проти учасників акції протесту, після чого почались затримання учасників протесту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Tut.by.

За його даними, водомети працюють на проспекті Машерова, в районі стели «Мінськ - місто-герой», на проспекті Переможців. Після роботи водомета по протестувальниках, силовики, що йдуть за технікою в чорній формі, починають затримання.

Як повідомлялося раніше, перед «Маршем за звільнення політв'язнів» до центру Мінська були стягнуті силовики і спецхтехніка. У білоруській столиці значно обмежена робота мобільного інтернету.

У регіонах Білорусі також проходять затримання, в тому числі журналістів.

У Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: У Білорусі затримали головреда «Сильних новин»

Олександр Лукашенко, легітимність якого як президента Білорусі не визнають країни ЄС і Україна, 23 вересня «заступив» на посаду на новий термін. Інавгурація вперше не була анонсована заздалегідь.

Читайте також: У білоруських регіонах силовики затримують журналістів

Силові органи Білорусі продовжують застосовувати насильство проти демонстрантів і затримують учасників протесту. З початку демонстрацій, за даними опозиції, було затримано понад 12 тис. осіб, кілька людей загинули.

Читайте також: У Мінську знову обмежили мобільний інтернет

Євросоюз не визнав результатів президентських виборів у Білорусі і вирішив запровадити персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікації.

Фото: Tut.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-