Москва знову вимагає від Берліна документи щодо лікування Навального

Москва знову вимагає від Берліна документи щодо лікування Навального

Укрінформ
У Міністерстві юстиції ФРН отримали другий запит РФ про правову допомогу до Німеччини щодо розслідування у справі Олексія Навального, який перебуває наразі в берлінській клініці Шаріте.

Це підтвердив представник міністерства, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, запит був отриманий 14 вересня від російської генпрокуратури, "він перебуває в роботі". Конкретні рішення щодо опитування свідків тощо ухвалюватиме генпрокуратура Берліна, додав він.

Російська сторона у своєму запиті вимагає від німецької надання додаткових пояснень лікарів, інформації та копій документів, що стосуються лікування і обстеження Навального.

Тим часом у Берліні сподіваються, що підтвердження факту отруєння російського опозиціонера бойовою речовиною групи "Новічок" уже незалежно трьома лабораторіями – німецькою, французькою та шведською – "посилить тиск і змусить Росію відповісти на запитання, які залишаються відкритими", - заявила на брифінгу 16 вересня речниця МЗС ФРН Марія Адебар.

Вона також поінформувала, що напередодні міністри Гайко Маас і Сергій Лавров провели телефонну розмову, в ході якої німецький дипломат виклав позицію Берліна щодо справи Навального.

Глави ЄС і НАТО тим часом усе ще радяться стосовно спільних кроків у відповідь на отруєння Навального на території Росії бойовою хімічною зброєю. Про це сказала представниця федерального уряду Німеччини Ульріке Деммер. Західні партнери все ще чекають відповіді "на запитання, дати які може і повинна тільки російська сторона".

Читайте також: Україна закликає світ до скоординованого тиску на Росію через отруєння Навального - МЗС

Як повідомлялося, російському опозиціонеру Олексію Навальному стало зле в літаку 20 серпня по дорозі з Томська в Москву, його було знято з літака в Омську, де він перебував 2 дні в місцевій лікарні. 22 серпня Навального було перевезено в Берлін, де лабораторії виявили в його організмі сліди забороненої бойової речовини. Російська сторона відкидає звинувачення та намагається отримати дані, які має німецька сторона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-