Сербія відмовилася від участі у військових навчаннях з РФ у Білорусі

Сербія відмовилася від участі у військових навчаннях з РФ у Білорусі

Укрінформ
Офіційний Белград, на вимогу ЄС щодо відмови від військових навчань з Білоруссю, вирішив заморозити всі плани щодо спільних навчань з усіма країнами упродовж найближчого часу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euroradio.

"У найближчий період ми не будемо брати участі у жодних навчаннях чи військових заходах з НАТО, ОДКБ, Росією, США, Китаєм, ЄС — ні зі Сходом, ні з Заходом", - заявив міністр оборони Сербії Александар Вулін.

Планувалося, що сербські військові візьмуть участь у білорусько-російсько-сербських навчаннях "Слов'янське братерство - 2020", які пройдуть 10-15 вересня. Таким чином, сербська сторона відмовилась від участі у навчаннях за день до їх початку.

Читайте також: Справжні причини дипломатичного скандалу між Сербією та РФ

Раніше ЄС вимагав від Белграда не брати участь у спільних навчаннях з Білоруссю.

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня. Відразу після виборів в країні почалися протести громадян, не згодних з офіційними їхніми результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати та водомети.

Читайте також: Сербія засудила недемократичні вибори у Білорусі

З початку протестів було затримано понад 10 тисяч осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 людей, повідомлялося про декількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-