Білорусь проведе з Росією

Білорусь проведе з Росією "антитерористичні навчання" на тлі протестів

Укрінформ
Білорусько-російсько-сербські тактичні навчання "Слов'янське братство - 2020" пройдуть під керівництвом командувача силами спеціальних операцій Збройних Сил Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє телеграм-канал Міноборони країни.

Прибуття учасників навчань у Білорусь заплановано з 10 по 15 вересня.

У навчаннях, які відбудуться на полігоні "Брестський" 38-ї окремої десантно-штурмової бригади, візьмуть участь підрозділи збройних сил Білорусі, Росії та Сербії, які складуть багатонаціональну тактичну групу.

На навчаннях військовослужбовці відпрацюють питання спільних дій підрозділів при виконанні завдань по боротьбі з тероризмом.

Зазначається, що торік маневри проходили в Сербії, в цьому році вони пройдуть у Білорусі.

Читайте також: Лінкявічюс каже, що Білорусь може піти війною на Литву

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Тихановська була змушена переїхати до Вільнюса.

Відразу після виборів у країні розпочалися протести громадян, не згодних з офіційними їхніми результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано понад 10 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про кількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-