Тихановська вимагає негайно звільнити Колесникову

Тихановська вимагає негайно звільнити Колесникову

Укрінформ
Опозиційний кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська вимагає від білоруської влади негайно відпустити затриманого члена Координаційної ради Марію Колесникову.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в її телеграм-каналі.

«Марія Колесникова має бути звільнена негайно, як і всі раніше затримані члени Координаційної ради та політв'язні. Завдання Координаційної ради - бути платформою для переговорів», - сказала Тихановська.

Вона також додала, що президент Білорусі Олександр Лукашенко має усвідомити, що немає іншого рішення в цій ситуації. «Іншого рішення немає, і Лукашенко повинен це усвідомити. Не можна тримати народ у заручниках. Викрадаючи людей серед білого дня, Лукашенко демонструє свою слабкість і страх», - сказала Тихановська.

Раніше в Держприкордонкомітеті Білорусі заявили про затримання члена Координаційної ради Марії Колесникової під час перетину кордону.

Читайте також: Координаційна рада: Колесникова не збиралася залишати Білорусь

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Тихановська була змушена переїхати до Вільнюса.

Читайте також: Колесникову затримали під час спроби перетнути кордон Білорусі з Україною - ЗМІ

Відразу після виборів у країні розпочалися протести громадян, не згодних з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

Читайте також: Тихановська - про викрадення Колеснікової: Режим займається терором

З початку протестів було затримано більш як 10 тис. людей. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про декількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-