Суд у справі Ассанжа поновився після перерви через COVID-19

Суд у справі Ассанжа поновився після перерви через COVID-19

Укрінформ
У Лондоні поновилися судові слухання у справі про екстрадицію засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа в США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NBC News.

У Сполучених Штатах Ассанжу загрожує до 175 років в'язниці за обвинуваченням у шпигунстві.

Йому висунуто 18 обвинувачень, включаючи змову з метою злому урядових комп'ютерів і порушення закону про шпигунство.

Прокурори стверджують, що Ассанж вступив у змову з аналітиком військової розвідки США Челсі Меннінг, щоб зламати комп'ютер Пентагону і опублікувати сотні тисяч секретних дипломатичних телеграм і військових файлів про війни в Іраку та Афганістані.

Ассанж, який наразі перебуває у в'язниці суворого режиму в східному Лондоні, а також його прибічники заявляють, що документи, які просочилися, розкривають правопорушення військових США і що Ассанж діяв як журналіст, а не шпигун.

Серед файлів, опублікованих WikiLeaks в 2010 році, було відео про атаку вертольота Apache 2007 року американськими військами в Багдаді, в результаті якого загинули 11 осіб, включаючи двох журналістів Reuters.

Читайте також: У Лондоні розпочалися слухання щодо екстрадиції Ассанжа

Як відомо, в 2012 році Джуліан Ассанж переховувався у посольстві Еквадору в Лондоні, щоб уникнути видачі до Швеції в зв'язку з обвинуваченнями у зґвалтуванні, які він відкидав. У листопаді 2019 прокуратура Швеції закрила справу, а еквадорська влада позбавила Ассанжа притулку, видавши його Британії. Суд, на якому має вирішитися подальша доля засновника WikiLeaks, був перерваний на тлі пандемії коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-