Тихановська застерігає від силового втручання Росії у Білорусі

Тихановська застерігає від силового втручання Росії у Білорусі

Укрінформ
Кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська висловила стурбованість заявою президента РФ Володимира Путіна про створення резерву російських силових структур для можливої ​​відправки в республіку.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Інтерфакс.

«Це мирний протест народу проти режиму, який намагається вкрасти вибори і узурпувати владу. Ми вимагаємо від усіх країн поважати суверенітет Білорусі. Водночас ми вкрай стурбовані заявами пана Путіна відправити російський ОМОН у Білорусь. Це було б серйозним порушенням суверенітету Білорусі і мало б важкі наслідки для відносин Білорусі та Росії», - наводить слова Тихановської її прес-служба.

Як наголошується в повідомленні, про це опозиціонер заявила на зустрічі з міністром закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто раніше у Вільнюсі.

Під час зустрічі Тихановська і Хаавісто обговорили політичну кризу в Білорусі. Екс-кандидат в президенти республіки висловила готовність до розв'язання кризи шляхом діалогу.

«Ми завжди говорили, що ми поборники мирного врегулювання кризи і відкриті для переговорів. Ми готові розглянути можливість посередництва міжнародних організацій, щоб сприяти початку діалогу», - зазначила Тихановська.

Читайте також: У ПАРЄ обговорять ситуацію у Білорусі та отруєння Навального

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія на прохання білоруського президента Олександра Лукашенка створила резерв правоохоронців для Білорусі, але він наразі не буде використаний.

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає посаду з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: Пєсков не каже, скільки силовиків дала РФ у резерв для Білорусі

Одразу після виборів у країні розпочалися протести громадян, не згодних з офіційними їхніми результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано більше 6,7 тис. чоловік. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про декількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-