Журналіст: Виглядає так, що Лукашенка у санкційному списку не буде

Журналіст: Виглядає так, що Лукашенка у санкційному списку не буде

Укрінформ
Індивідуальні санкції проти осіб в Білорусі, причетних до насильства після недемократичних президентських виборів, мають бути погоджені ЄС наступного тижня. 

 Як передає Укрінформ, про це у Tвіттері написав кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк.

«Санкції ЄС щодо Білорусі мають бути плюс-мінус погоджені й готові наступного тижня. Поки виглядає так, що Лукашенка у списку не буде, але це ще може змінитися», - написав журналіст.

Про запровадження персональних санкцій ЄС для Білорусі заявив 19 серпня президент Європейської ради Шарль Мішель за результатами термінового саміту глав держав та урядів країн-членів ЄС у форматі відеоконференції, скликаної у зв’язку з подіями у країні.

Читайте також: Під час протестів у Білорусі побили 450 осіб - правозахисники

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі після президентських виборів, які відбулися 9 серпня, продовжуються протести проти офіційних їх результатів, згідно з якими Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: Глави МЗС країн Євросоюзу обговорять нові санкції щодо Білорусі цього тижня – дипломат

Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано більш як 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про щонайменше п'ятьох загиблих під час протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-