Член Координаційної ради Латушко прийшов на допит до Слідкому Білорусі

Член Координаційної ради Латушко прийшов на допит до Слідкому Білорусі

Фото
Укрінформ
Член Координаційної ради (КР), ексдиректор Купалівського театру Павло Латушко прийшов на допит у Слідчий комітет (СК) як свідок у кримінальній справі. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє TYT.BY

«Я впевнений, що Координаційна рада не виконує жодних дій, які б порушували законодавство РБ, не ставить за мету захоплення влади. Ми ставимо тільки одну мету - щоб почався діалог щодо виходу з політичної кризи, в якій опинилася наша країна. Всі наші пропозиції знаходяться в межах законодавства й Конституції», - сказав Латушко.

Він зазначив, що порушена кримінальна справа морально впливає на членів КР. Цей тиск, на його думку, направлений на те, щоб люди виходили з її складу. Перш за все, тиск здійснюється на президію ради. «Усе зроблено для того, щоб рада як громадянська платформа перестала існувати. Немає іншого виходу, окрім як діалог», - сказав він.

Окрім того, TYT.BY пише, що будівлю Центрального апарату СК ще до приїзду Павла Латушка з двох сторін обгородили: чергують екіпажі ДАІ, автозаки і співробітники в цивільному.

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня генпрокурор Білорусі Олександр Конюк заявив, що створення і діяльність Координаційної ради спрямовані на захоплення державної влади, а також на заподіяння шкоди національній безпеці Білорусі. За цим фактом порушено кримінальну справу за статтею 361 Кримінального кодексу.

Читайте також: Білоруську опозиціонерку Ковалькову перевели до СІЗО

Раніше до Слідчого комітету на допит у межах цієї кримінальної справи викликали членів КР Максима Знака, Сергія Дилевського і Лілію Власову.

На середу, 26 серпня, в СК на допит викликана Нобелівський лауреат Світлана Алексієвич.

Фото: Дмитро Брушко, TUT.BY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-