Білоруська опозиція закликала держслужбовців до діалогу з суспільством

Білоруська опозиція закликала держслужбовців до діалогу з суспільством

Укрінформ
Координаційна рада (КР) опозиції Білорусі закликала держслужбовців країни висловити свою позицію про те, що відбувається в країні та допомогти налагодити діалог з суспільством.

Як повідомляє Укрінформ, текст звернення опубліковано на сторінці КР.

Опозиціонери вважають, що люди в держорганах можуть позитивно вплинути на ситуацію в країні.

"По-перше, можна висловити свою позицію про те, що відбувається в країні. Зараз це важливо... По-друге, можна вжити зусилля щодо налагодження діалогу з суспільством. Ще раз підкреслимо - заперечення проблем або виключно силові методи їх вирішення не призведуть нашу країну ні до чого доброго", - йдеться у зверненні.

Читайте також: До суду від імені Тихановської подали скаргу про невизнання виборів у Білорусі

Координаційна рада також нагадує, що «розумні, чесні, порядні професіонали в державних органах будуть потрібні завжди». Але ті, "хто скоїв тяжкі злочини проти свого народу, звичайно ж, мають відповідати". Водночас, як підкреслили у КР, не має бути цькування інших чиновників, правоохоронців, за те, що вони перебували на держслужбі в останні роки. Опозиція закликала держслужбовців як частину суспільства до консолідації.

Як відомо, Координаційна рада із забезпечення передачі влади в Білорусі була створена з ініціативи кандидата в президенти Світлани Тихановської. 20 серпня Генеральна прокуратура Білорусі порушила проти неї кримінальну справу за статтею 361 КК за діяльність, «спрямовану на захоплення державної влади». У відповідь, посилаючись на цілі Координаційної ради та шляхи їх досягнення, прописані в Положенні про неї, Рада заявила, що всі її «цілі й методи законні, засновані на засадах Конституції Республіки Білорусь».

Читайте також: Латвія та Естонія вводять заборону на візи для білоруських чиновників

У Білорусі після президентських виборів, що відбулися 9 серпня, тривають протести проти офіційних результатів, згідно з якими Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано понад 6,7 тисячі осіб. До лікарень потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про мінімум п'ятьох загиблих під час протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-