NEXTA: У Мінську приземлився спецлітак ФСБ

NEXTA: У Мінську приземлився спецлітак ФСБ

Карта
Укрінформ
У столиці Білорусі Мінську приземлився літак, що належить російській ФСБ. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Tелеграм-канал NEXTA.

"Кілька хвилин тому в Мінську приземлився Ту-214ПУ (серійний номер 523, реєстраційний номер RA-64523), що належить ФСБ РФ. Імовірно, це літак спецзв'язку, призначений для польоту по колу навколо певних точок під час виїзних візитів перших осіб РФ", - Говорячи в пості.

Як повідомлялося, президент Білорусі Олександр Лукашенко 18 серпня вже втретє за чотири дні поговорив з президентом РФ Володимиром Путіним, який запевнив його в готовності РФ «допомогти в захисті Білорусі».

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає посаду з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, а опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: Лукашенко привів у бойову готовність армію на західному кордоні

Одразу після виборів у Білорусі почалися виступи громадян, не згодних з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світло-шумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано понад 6,7 тисячі осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про кількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-