Литва пропонує створити фонд підтримки жертв репресій у Білорусі

Литва пропонує створити фонд підтримки жертв репресій у Білорусі

Укрінформ
Влада Литви висунула ініціативу створити в рамках Євросоюзу спеціальний фонд підтримки жертв політичних репресій у Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Twitter глава МЗС Литви Лінас Лінкявічус.

«Зважаючи на те, що люди Білорусі страждають від репресій, втрачають роботу та доходи, я пропоную створити фонд Євросоюзу для підтримки жертв репресій у Білорусі. Модальності такого фонду можуть бути визначені найближчим часом», - написав міністр.

Раніше верховний суд Білорусі опублікував список з більш як 500 осіб, затриманих за час протестів у країні, починаючи з вечора 9 серпня, і засуджених до адмінарешту терміном від 4 до 25 діб (переважна більшість – на 15 діб).

Це перші підтверджені владою Білорусі дані про заарештованих, причому стосуються вони лише тих, чиї справи розглядалися в судах Мінська.

Читайте також: У Білорусі необхідно провести повторні вибори — Лінкявічус

МВС Білорусі повідомляло про більш як 7 тисяч затриманих за останні кілька діб, понад половину з них – у Мінську. Родичі затриманих досі не мали жодної інформації про те, де їх утримують, у спецприймальниках не приймали передачі для арештантів.

У Білорусі вже п’яту добу поспіль тривають протести проти фальсифікації виборів. Мирні акції жорстоко придушуються силовиками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-