Опозиція в Білорусі вимагає повторного підрахунку голосів

Опозиція в Білорусі вимагає повторного підрахунку голосів

Укрінформ
Кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська подала в Центральну виборчу комісію скаргу з вимогою провести повторний підрахунок голосів.

Як повідомляє Укрінформ, про це TUT.by розповіла прессекретар Тихановської Ганна Красуліна.

У скарзі Тихановська значає, що в зв'язку з допущеними порушеннями законодавства при підрахунку голосів потрібне проведення повторного підрахунку голосів з перевіркою дійсності відомостей про тих виборців, які проголосували й автентичності бюлетенів, протоколів для голосування.

«У разі неможливості проведення повторного підрахунку голосів вибори на окремих дільницях мають бути визнані недійсними на підставі ст. 79 Виборчого кодексу (Білорусі - ред.)», - йдеться в скарзі.

У документі також перераховані порушення, зафіксовані незалежними спостерігачами.

Раніше штаб опозиційного кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської заявив, що не визнає попередні підсумки виборів у країні.

Читайте також: Лукашенко заявляє, що інтернет у Білорусі відключають "з-за кордону"

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори.

За попередніми даними ЦВК Білорусі, за чинного президента Олександра Лукашенка, який беззмінно керує країною з 1994 року, проголосували 80,23% виборців.

У МВС Білорусі заявили про затримання близько 3 тисяч людей на акціях протесту, які виникли після голосування на виборах президента.

Водночас у правозахисному центрі "Вясна" повідомили, що одна людина загинула в результаті в'їзду спецтранспорту в натовп під час акції протесту, а в лікарнях Мінська знаходяться десятки постраждалих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-