Білорусь проведе військові збори резервістів поблизу кордону з РФ

Білорусь проведе військові збори резервістів поблизу кордону з РФ

Укрінформ
Білорусь проведе навчальні збори для резервістів у Вітебській області (межує зі Смоленською і Псковською областями РФ) з 11 серпня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

Речник білоруського Міноборони Наталія Гаврусік, коментуючи повідомлення в Telegram-каналах про масове розсилання повісток білоруським військовозобов'язаним, заявила, що підготовка військово-навченого резерву на військових зборах - безперервний процес, військовозобов'язані постійно призиваються на збори різної тривалості протягом року.

Напередодні деякі Telegram-канали повідомили, що у Вітебській області Білорусі військкомати сповіщають військовозобов'язаних про збори. Вони повинні з'явитися в пункти збору 10 серпня, тобто на наступний день після голосування на президентських виборах.

Основний день голосування заплановано на 9 серпня (дострокове голосування пройде з 4 до 8 серпня).

Військові збори у Вітебській області пройдуть також на тлі інциденту з затриманням під Мінськом 33 росіян, яких вважають причетними до ПВК "Вагнера" ​​і підозрюють у намірі організувати масові заворушення в період виборчої кампанії. Повідомлялося також, що на території Білорусі перебувають ще близько 170 бойовиків.

МЗС України отримало список затриманих у Білорусі бойовиків приватної військової компанії Вагнера і передало цей документ компетентним органам для перевірки на предмет вчинення цими особами злочинів в Україні та участі у воєнних діях.

Читайте також: Затримані в Білорусі "вагнерівці" заявили, що їхали в Латинську Америку

Офіс генерального прокурора України інформував компетентні органи Білорусі про наміри вимагати екстрадиції затриманих на її території учасників збройного конфлікту на Сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-