У Росії главу карельського

У Росії главу карельського "Меморіалу" засудили до 3,5 років за ґратами

Укрінформ
Керівника карельського відділення правозахисної організації «Меморіал», російського історика Юрія Дмитрієва засудили до 3,5 років колонії у справі про насильницькі дії сексуального характеру щодо прийомної дочки.

Вирок опубліковано на сайті Петрозаводського міського суду.

«22 липня 2020 року в Петрозаводському міському суді Республіки Карелія оголошено вирок щодо Дмитрієва Ю.О... Цим вироком Дмитрієва Ю.О. визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 132 ч. 4 п. «Б» Кримінального кодексу Російської Федерації (Насильницькі дії сексуального характеру - ред.) з призначенням йому покарання за цією статтею із застосуванням положень ст. 64 Кримінального кодексу РФ у вигляді позбавлення волі на строк 03 роки 06 місяців з відбуванням покарання у вигляді позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму. До набрання чинності вироком запобіжний захід щодо Дмитрієва Ю.О. зберігається колишній - тримання під вартою », - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Масові протести в Хабаровську як дзеркало часів пізнього путінізму

Як повідомлялося, Дмитрієв також є відомим публіцистом і дослідником політичних репресій в Карелії у період 1930-40-х років, трагічних подій навколо будівництва Біломорсько-Балтійського каналу і злочинів ГУЛАГу. Його арештували в грудні 2016 року за анонімним доносом й обвинуватили у виготовленні дитячої порнографії. На захист правозахисника і проти надуманого обвинувачення виступили відомі громадські діячі та правозахисні організації Росії, визнали його політичним в'язнем.

У квітні 2018 року правозахисника визнали невинним у висунутих обвинуваченнях, але пізніше знову заарештували за апеляцією проти рішення суду на його виправдання.

Читайте також: На Прикарпатті виявили поховання жертв комуністичного терору

«Меморіал» вважає справу Дмитрієва політичною - Дмитрієв у 1997 році знайшов масові поховання репресованих громадян СРСР в лісовому урочищі Сандармох, а також складав списки пам'яті репресованих жителів Карелії.

На підтримку Дмитрієва писали листи нобелівські лауреати, російські діячі культури, іноземні вчені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-