Австралія призупинила договір щодо екстрадиції з Гонконгом

Австралія призупинила договір щодо екстрадиції з Гонконгом

Укрінформ
Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон в четвер оголосив про припинення дії договору щодо екстрадиції з Гонконгом після прийняття владою КНР закону про забезпечення національної безпеки у цьому спеціальному адміністративному районі.

Про це повідомляє Sydney Morning Herald.

"Ми не виключаємо широкого тлумачення закону про забезпечення національної безпеки в Гонконгу, що може привести до затримання на його території австралійських громадян. Це викликає у нас серйозне занепокоєння. Тож у цих умовах Австралія призупиняє дію угоди з Гонконгом про екстрадицію", - заявив глава австралійського уряду.

Читайте також: TikTok "згортається" у Гонконгу через закон про нацбезпеку

Моррісон також розповів про інші заходи щодо підтримки гонконжців. Зокрема, ті з них, хто зараз перебуває в Австралії за робочою або навчальною візою, зможуть продовжити її на термін до 5 років з можливістю подальшого отримання посвідки на проживання.

Як повідомлялося, 30 червня Постійний комітет Всекитайських зборів народних представників прийняв закон про забезпечення національної безпеки в Гонконгу. Відповідно до закону, центральна влада КНР створить в цьому адміністративному районі спеціальні органи держбезпеки, на які не поширюватиметься юрисдикція адміністрації Гонконгу.

Читайте також: Китай уже відкрив у Гонконгу свій "безпековий офіс"

Низка країн розкритикувала це рішення Пекіна, стверджуючи, що прийняття такого закону порушує принцип "одна країна — дві системи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-