Китай уже відкрив у Гонконгу свій

Китай уже відкрив у Гонконгу свій "безпековий офіс"

Укрінформ
Китай відкрив у Гонконгу свій перший правоохоронний офіс після схвалення контраверсійного закону про нацбезпеку регіону.

Про це повідомляє AFP.

"Китай відкрив у середу (8 липня - ред.) новий офіс для розвідників, які працюватимуть у Гонконгу. Відкриття відбулося в рамках нового закону про нацбезпеку регіону", - йдеться у повідомленні.

Новий офіс розташований у місті, де раніше роками збиралися люди на демонстрації, зокрема і з вимогою зберегти демократію в регіоні.

Навколо будівлі, яка раніше була готелем, вже встановили огорожу.

Читайте також: У Конгресі США схвалили санкції проти Китаю через Гонконг

Як повідомлялося, Постійний комітет Всекитайських зборів народних представників, який здійснює законодавчу владу, ухвалив закон про забезпечення національної безпеки в Гонконгу.

Всекитайські збори народних представників ухвалили 28 травня закон про національну безпеку Гонконгу в обхід місцевого гонконзького законодавчого органу. За ухваленим законом китайська влада зможе в обхід місцевого уряду карати за дії, які у Пекіні розцінюватимуть як такі, що загрожують національній безпеці та підривають державну владу в Гонконгу.

Ухвалення цього закону розкритикували у ЄС, Великій Британії, США та інших країнах. Зокрема, Китай звинувачують у порушенні зобов'язань щодо Гонконгу, взятих у рамках китайсько-британської угоди про передачу цієї території КНР.

Також у США заявили, що позбавлять Гонконг привілейованого статусу, оскільки він перестав бути відокремленою складовою КНР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-