У Штатах на тлі протестів масово звільняються поліціянти

У Штатах на тлі протестів масово звільняються поліціянти

Укрінформ
Співробітники поліції у США йдуть у відставку на тлі протестів, викликаних загибеллю 25 травня афроамериканця Джорджа Флойда.

Про це інформує CNN.

"Оскільки у деяких частинах країни вирують протести, певні поліційні відділи у США стикаються з власною кризою, а деякі офіцери вирішують лишати службу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, щонайменше семеро поліціянтів звільнилися у Міннеаполісі (штат Міннесота) - місті, де почалися перші протести. За даними представника мерії міста, заяви ще п'яти офіцерів перебувають на розгляді керівництва місцевої поліції.

Читайте також: У США протестувальники повалили пам'ятник президенту

Ще вісім офіцерів поліції цього місяця звільнилися в Атланті (штат Джорджія) через інцидент, в ході якого 12 червня був застрелений 27-річний афроамериканець Рейшард Брукс. Він отримав вогнепальне поранення у спину під час сутички та нападу на офіцера поліції.

У місті Галландейл-Біч на півдні штату Флорида пішли у відставку десять співробітників особливого підрозділу правоохоронних органів SWAT. Рішення вони пояснили стурбованістю щодо своєї безпеки. Проте з поліції вони не звільнилися.

У Баффало (штат Нью-Йорк) близько 60 офіцерів поліції написали заяви на вихід з групи екстреного реагування департаменту поліції.

Читайте також: Протести у США підтримала легендарна Анджела Девіс

Причиною рішення стало тимчасове усунення двох поліціянтів, які штовхнули на землю літнього протестувальника.

"57 поліціянтів залишили посади через ставлення до двох їхніх колег, які просто виконували наказ", - заявив президент асоціації копів Баффало Джон Еванс.

Як повідомляв Укрінформ, хвиля протестів прокотилася США у зв'язку із загибеллю 25 травня 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда. У мережу потрапило відео, як під час затримання офіцер поліції притискає коліном до асфальту шию підозрюваного, а той намагається сказати, що не може дихати. Невдовзі Флойд помер у лікарні.

Читайте також: Барбра Стрейзанд подарувала доньці загиблого Джорджа Флойда акції Disney

ФБР та прокуратура відкрили справу щодо правомірності дій правоохоронців. Четверо поліціянтів, причетних до інциденту, були звільнені.

Офіцер Дерек Шовін, який фігурує у скандальному відео, був заарештований. Йому висунули обвинувачення у вбивстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-