Прем'єр Киргизстану пішов у відставку через скандал із мобільними частотами

Прем'єр Киргизстану пішов у відставку через скандал із мобільними частотами

Укрінформ
Голова уряду Киргизстану Мухаммедкалий Абилгазієв подав у відставку через скандал з використанням частот мобільного зв'язку.

Про це повідомляє пресслужба голови уряду.

"Прем'єр-міністр Киргизької Республіки Мухаммедкалий Абилгазієв подав у відставку", - йдеться у повідомленні.  

"У сьогоднішніх складних умовах, коли країна протистоїть загрозі коронавірусної інфекції та бореться з її наслідками для економіки, уряд повинен працювати стабільно й користуватися повною довірою з боку громадян, а ситуація невизначеності заважає повноцінній роботі уряду. Саме тому, я прийняв рішення скласти з себе повноваження Прем'єр-міністра Киргизької Республіки", - йдеться у заяві Абилгазіева.

Читайте також: У Киргизстані від COVID-19 помер ексспікер парламенту

Також він заявив, що не має жодного стосунку до справи щодо незаконного продовження та переоформлення радіочастотних ресурсів.

Раніше Абилгазіев взяв відпустку, щоб уникнути звинувачень у тиску на слідство у справі про корупцію при використанні частот мобільного зв'язку.

"У зв'язку зі звинуваченнями на адресу уряду у кримінальній справі, пов'язаній з продовженням та переоформленням радіочастотних ресурсів, в інтересах проведення об'єктивного та всебічного розслідування та щоб уникнути звинувачень у чиненні тиску на слідчі органи мною було прийнято рішення взяти короткотривалу відпустку", - йдеться у заяві прем'єра.

Читайте також: ЄС засудив підтвердження Верховним судом Киргизстану довічного вироку правозахиснику

Як раніше повідомляло агентство, у Киргизстані від COVID-19 помер ексспікер парламенту Мукар Чолпонбаєв.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-