Франція передасть підозрюваного у геноциді в Руанді до міжнародного суду

Франція передасть підозрюваного у геноциді в Руанді до міжнародного суду

Укрінформ
Французьке правосуддя передасть Фелісьєна Кабугу, головного підозрюваного у геноциді в Руанді 1994 року, до Міжнародного кримінального суду.

Про це повідомляє RFI.

"Французьке правосуддя 3 червня схвалило передачу руандійського бізнесмена Фелісьєна Кабугу до Міжнародного кримінального суду у зв'язку з тим, що він обвинувачується у геноциді та злочинах проти людства, скоєних у липня 1994 року", - йдеться у публікації.

Читайте також: У Франції затримали головного підозрюваного у геноциді 1994 року в Руанді

Як повідомлялося, 16 травня французькі правоохоронці затримали Кабугу поблизу Парижа після 25 років переховування. Він мешкав у передмісті Парижа за фальшивими документами.

84-річний Кабуга є останнім головним підозрюваним у руандійському геноциді у 1994 році. Він обвинувачується у фінансуванні бойовиків, які розправилися із 800 тисячами осіб.

У квітні 1994 року внаслідок військового перевороту до влади у Руанді прийшов тимчасовий уряд з представників народності хуту. Вони розв’язали геноцид проти представників етнічної меншості — народності тутсі, а також проти хуту, які відмовлялися від протистояння. Лише за сто днів було вбито, ймовірно, до 800 тисяч людей.

Читайте також: Паризький суд відмовив адвокатам спонсора геноциду в Руанді у звільненні

Хвилі вбивств передували декілька років жорсткої пропаганди проти тутсі. Пізніше ряд відповідальних за пропаганду та геноцид тутсі осіб було засуджені Міжнародним трибуналом на довічне ув’язнення.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-