Заворушення у США: мер Вашингтона ввела комендантську годину

Заворушення у США: мер Вашингтона ввела комендантську годину

Фото
Укрінформ
У столиці США та ще чотирьох десятках великих міст оголошено комендантську годину у зв'язку із заворушеннями, що спалахнули після загибелі в Міннеаполісі чорношкірого чоловіка під час затримання поліцією.

Відповідні оповіщення отримали мешканці американських міст, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Мер (Вашингтона – ред.) Боузер розпорядилася про введення комендантської години в окрузі Колумбія з 23:00 неділі, 31 травня, до 06.00 понеділка, 1 червня. Вона також залучила Національну гвардію округу для підтримки столичного департаменту поліції", - зазначається в повідомленні, яке на мобільні телефони отримали всі, хто перебуває у столиці США.

Крім того, як мінімум у 40 великих містах Сполучених Штатів також оголошена комендантська година із залученням додаткових сил правопорядку. Ці заходи запроваджені, в тому числі, в Міннеаполісі, Лос-Анджелесі, Денвері, Маямі, Атланті, Чикаго, Індіанаполісі, Детройті, Канзас Сіті, Цинциннаті, Клівленді, Філадельфії, Сіетлі, Далласі.

Читайте також: Трамп хоче оголосити "Антифа" терористичною організацією

Водночас у штатах Аризона, Техас, Вірджинія запроваджено надзвичайний стан.

Як повідомляв Укрінформ, протести у США, які швидко переросли в масові заворушення з погромами магазинів, спалахнули через смерть 25 травня 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда. Чоловік помер невдовзі після затримання поліцією.

Читайте також: Поліція США розслідує загибель Флойда та стрілянину на протестах

З четверга поліція заарештувала майже 1400 осіб у 17 містах країни. Сім штатів і федеральний столичний округ Колумбія попросили допомоги Національної гвардії США в боротьбі із заворушеннями.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-