Заворушення в Міннесоті: губернатор залучив Нацгвардію

Заворушення в Міннесоті: губернатор залучив Нацгвардію

Укрінформ
На другий день масштабних заворушень у штаті Міннесота губернатор Тім Волз розпорядився залучити підрозділи Національної гвардії для заспокоєння ситуації.

Про це повідомляє в четвер CNN.

"Губернатор Тім Волз у четвер підписав указ про залучення Національної гвардії штату Міннесота після того, як в усьому Міннеаполісі, а також у містечку Сент Пол, вибухнули протести й демонстрації після загибелі чорношкірого Джорджа Флойда", - зазначається в повідомленні.

Смерть 46-річного афроамериканця цього тижня викликала протести в громадах по всій країні після того, як до мережі потрапило відео, як за добу до цього його жорстко затримав поліціянт. При цьому, правоохоронець притиснув голову чоловіка коліном до асфальту, а той намагався сказати, що не може дихати.

Читайте також: Міннесота просить Нацгвардію зупинити протести після поліцейського свавілля

Усі офіцери поліції, які перебували поруч із затриманим, звільнені з поліційного департаменту Міннеаполісу. ФБР і прокуратура почали розслідування інциденту. Однак це не вгамувало протестів з вимогами висунути кримінальні обвинувачення правоохоронцям.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти четверга в місті Міннеаполіс, штат Міннесота, відбулися акції протесту через смерть Джорджа Флойда, який був затриманий поліцією. Протестувальники підпалили магазин автозапчастин. Губернатор штату Тім Волз заявив, що обстановка в місті переросла у надзвичайно небезпечну ситуацію.

Читайте також: ФБР і прокуратура вивчають правомірність дій поліції у Міннеаполісі

Це не перший випадок масових заворушень у США внаслідок жорстких дій поліції щодо афроамериканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-