Головні дипломати США й Німеччини обговорили агресію РФ на сході України

Головні дипломати США й Німеччини обговорили агресію РФ на сході України

Укрінформ
Державний секретар США Майкл Помпео провів телефонні переговори з главою МЗС Німеччини Гайко Маасом, під час яких сторони зосередилися, зокрема, на продовженні російської агресії проти України.

Про це повідомили за результатами розмови в понеділок в Державному департаменті США.

"Держсекретар й міністр закордонних справ обговорили координацію зусиль між США й Німеччиною щодо ряду глобальних викликів, протидії тривалій агресії РФ проти України, а також протистояння дестабілізаційним діям Ірану на Близькому Сході", - зауважили в Держдепі.

Глави зовнішньополітичних відомство також зосередились на зусиллях щодо протистояння COVID-19.

Читайте також: Понад 60 країн закликають до об'єктивного розслідування походження COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина продовжує відігравати активну роль в процесі урегулювання російсько-українського конфлікту. Так, минулого тижня заступник голови адміністрації президента РФ Дмитрій Козак відвідав Берлін, щоб обговорити кроки з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у коментарі ЗМІ 14 травня заявив, що Україна заздалегідь знала про візит заступника глави адміністрації президента РФ Дмитрія Козака до Берліна, і буде знати про те, як він пройшов, тому ні про які ігри за спиною Києва не йдеться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-