ФБР попереджає про спроби Китаю викрасти розробки проти COVID-19

ФБР попереджає про спроби Китаю викрасти розробки проти COVID-19

Укрінформ
Американське ФБР, а також Агентство кібербезпеки та захисту інфраструктури (CISA) оприлюднили попередження про загрозу хакерського втручання з боку Китаю для установ у США, які розробляють вакцину та ліки проти COVID-19.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті ФБР, оприлюдненому в середу.

"Сфери охорони здоров’я, фармацевтики та науково-дослідницький сектор, які працюють над відповіддю на виклики COVID-19, повинні усвідомлювати, що вони є головними цілями цієї діяльності (з боку Китаю – ред.) та вжити необхідних заходів для захисту своїх систем", - наголошується в попередженні.

Як підкреслили в правоохоронних структурах США, "зусилля Китаю, спрямовані проти цих сфер, становлять значну небезпеку для реакції нашої країни на COVID-19".

У цьому зв'язку, Федеральне бюро розслідувань звернулося до всіх структур, що мають підозри на подібні прояви, одразу звертатися в місцеві офіси ФБР. Агентство CISA, зі свого боку, запропонувало допомогу для захисту американських установ у їх протистоянні пандемії.

Читайте також: Коронавірус у Білому домі: віцепрезидент Пенс "дистанціюється" від Трампа

Правоохоронні структури пообіцяли вже ближчими днями розкрити додаткові технічні деталі щодо загрози для фахових установ США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-