Коронавірус почав мігрувати континентами ще з минулого року – вчені

Коронавірус почав мігрувати континентами ще з минулого року – вчені

Укрінформ
Команда британських вчених вивчила зразки коронавірусу SARS-CoV-2, підтвердивши його природне походження, та встановила, що він почав швидко поширюватися ще минулого року в Європі, Америці та інших континентах.

Про це повідомляє в вівторок американський телеканал CNN.

"Новий генетичний аналіз вірусу SARS-CoV-2, який спричиняє COVID-19, взятий у понад 7,6 тисячі пацієнтів по всьому світу, показав, що він циркулює серед людей з кінця минулого року і надзвичайно швидко поширився після першої інфекції",- зазначається в повідомленні.

Дослідники з Британії переглянули зразки, взяті в різний час із різних місць, які зберігаються в глобальній базі наукових даних. Вони вивчили мутації вірусу та виявляли докази його швидкого поширення по всіх континентах до того, як там були зафіксовані захворювання на COVID-19.

Читайте також: У Канаді від COVID-19 загинули вже понад 4000 осіб, інфікованих - понад 62 тисячі

Як пояснюють науковці, щоразу, коли віруси реплікують самі себе, вони роблять помилки, й ці мутації можна використовувати в якості "молекулярного годинника" для відстеження географії й видозмінення вірусів.

При цьому зауважується, що нове дослідження, як і багато інших наукових робіт підтвердили походження SARS-CoV-2 від кажана, який мав заразити іншу тварину перед тим, як уразити людину. І це, за висновками науковців, сталося наприкінці минулого року.

Вчені також виявили генетичні докази, які підтверджують підозри, що вірус заражав людей у Європі, США та інших країнах за тижні чи навіть місяці до того, як там були зареєстровані перші випадки й лютому.

Читайте також: У Трампа хочуть розформувати групу реагування на коронавірус — ЗМІ

Іншими словами, знайти "нульового пацієнта" в будь-якій країні буде неможливо, оскільки їх було багато.

Нагадаємо, станом на ранок середи, 6 травня, у світі зареєстровано понад 3,662 мільйона осіб, інфікованих коронавірусом. При цьому, понад 257,2 тисячі померли, понад 1,198 мільйона одужали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-