Австрія до 22 травня не прийматиме літаки з України та деяких інших держав

Австрія до 22 травня не прийматиме літаки з України та деяких інших держав

Укрінформ
Через пандемію COVID-19 Австрія продовжила до 22 травня заборону приземлятися на своїй території для пасажирських літаків з низки країни, у тому числі з України.

Відповідний указ видало міністерство Австрії з питань соціального захисту й охорони здоров'я, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Документ вносить зміни до прийнятого раніше указу, який забороняв приймати із 17 березня авіарейси з України та низки інших держав.

Заборона, подовжена до 22 травня, стосується таких країн: Україна, Китай, Іран, Італія, Швейцарія, Франція, Іспанія, Велика Британія, Нідерланди, Росія.

Водночас чинність указу не поширюється на спеціалізовані рейси, які перевозять сезонних працівників та доглядачів літніх людей.

Читайте також: Переговори про приїзд українських заробітчан вже почали кілька країн - Пристайко

Окрім того, до 31 травня продовжено вимогу 14-денної обсервації для всіх, хто прибуває до Австрії, - за винятком осіб, котрі не пізніше як за чотири дні пройшли ПЛР-тест на коронавірус. При цьому, як і раніше, заборонено в’їзд повітряним шляхом для громадян країн з-поза Шенгенської зони (крім дипломатів, співробітників міжнародних організацій тощо).

Указом також продовжено до 22 травня припинення залізничного сполучення між Австрією та Італією, Швейцарією і Ліхтенштейном.

Читайте також: Австрійцям з 1 травня дозволили вільно виходити з дому

Як повідомлялося, угорський лоукостер Wizz Air почав продаж квитків на рейси Відень - Київ - Відень з 12 травня. Укрінформ звернувся до авіаперевізника з проханням надати детальнішу інформацію щодо цих перельотів, але відповіді поки не надійшло.

Крім того, агентство звернулося до австрійських компетентних органів з проханням роз'яснити, які правила в’їзду в країну діють зараз для громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-