У Латвії останні олігархи втратили вплив на владу - експерт

У Латвії останні олігархи втратили вплив на владу - експерт

Укрінформ
В умовах коронавірусу Латвія успішно складає іспит на міцність демократичної системи. Крім того, в новому електоральному циклі останні олігархи втратили вплив на владу в країні.

Таку думку висловив в інтерв'ю Укрінформу латвійський експерт Алекс Григор'євс.

«Вважаю, що в умовах коронавірусу Латвія досить успішно складає іспит на міцність демократичної системи. На мій погляд, у нас наразі взагалі найкращий уряд за весь час після відновлення незалежності. Немає впливу на нього так званих «зелених селян» («Союз зелених і селян» був провідною політичною силою в минулому електоральному циклі - ред.)», - наголосив Григор'євс.

При цьому, за його словами, вплив на владу в Латвії втратили останні олігархи. «Це, щоправда, не означає, що зовсім немає корупції. Однак це все ж не масштабний олігархічний вплив, як було, а дрібні злодюжки», - зазначає експерт.

Він також позитивно оцінив участь в цьому процесі Фінансової розвідки США. «Я взагалі є великим прихильником цивілізаційної, і не лише цивілізаційної, єдності Заходу. Тому вплив США в ній дуже важливий і потрібний», - резюмує Григор'євс.

Читайте також: У країнах Балтії – 3932 заражених коронавірусом

Як відомо, в грудні 2019 року Управління з контролю іноземних активів (OFAC) Міністерства фінансів США оголосило про запровадження санкцій проти мера Вентспілса Айвара Лембергса, внесеного до відповідного «чорного списку».

Алекс Григор'євс - відомий латвійський аналітик і громадський організатор, який працював в різних міжнародних організаціях. З 1996-го по 2013- рік він представляв американський National Democratic Institute, в Україні, Росії, Азербайджані, Молдові. Після цього був керівником напряму «Євразія» в Development Transformations (Вашингтон). З 2016 року і дотепер Григор'євс - заступник керівника центру Балтійсько-Чорноморський Альянс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-