Берлін заявляє, що поширить на Nord Stream 2 правила європейської газової директиви

Берлін заявляє, що поширить на Nord Stream 2 правила європейської газової директиви

Укрінформ
Федеральне агентство Німеччини з мереж не робитиме винятку з третьої європейської газової директиви для російського трубопроводу Nord Stream 2.

Про це повідомляє німецьке ділове видання Handelsblatt.

«Невдача для Nord Stream 2 AG: трубопровід по дну Балтійського моря підлягатиме європейському регулюванню. Федеральне мережеве агентство відхиляє заявку Nord Stream 2 AG на виключення трубопроводу з регулювання ЄС», - повідомляє ЗМІ із посиланням на рішення регулятора.

Як аргумент вказано, що Nord Stream 2 «не відповідає вимогам Закону про енергетичну галузь щодо звільнення від регулювання через його незавершеність, адже звільнення, як правило, «зарезервовано» для газогонів, які були завершені до травня 2019 року, проєкт не відповідає цій вимозі.

«Газпром» звернувся до німецького регулятора з проханням звільнити трубопровід від вимог регулювання ЄС на початку року. Така можливість «фундаментально передбачена директивою ЄС» щодо проєктів з природного газу, яка була схвалена минулого року. Право надання дозволу на виключення має регулюючий орган країни ЄС, в територіальних водах якої закінчується трубопровід (Nord Stream 2 виходить на поверхню в німецькому Графсфельді) Утім, агентство з мереж ФРН не сприйняло аргументи підрядника.

Nord Stream 2 AG подасть скаргу до Дюссельдорфського вищого регіонального суду.

Термін слухань і ухвалення рішень має завершитися до 8 травня 2020 року.

Читайте також: Аналітик підрахував, скільки "Газпром" вже витратив на "Північний потік"

Між тим, Sueddeutsche Zeitung повідомляє, що російське спеціальне судно-трубопрокладник «Академік Черський», який «Газпром» планує використати після технічної модернізації для прокладення 5% залишку труб газопроводу, має причалити цієї неділі в порту Калінінграда.

Офіційної дати відновлення будівельних робіт поки немає, уточнює ЗМІ.

У січні Путін заявив, що Росія може завершити проєкт самостійно до кінця цього року або на початку 2021 року.

Швейцарська компанія Allseas, яка проклала основну масу труб у Балтійському морі, припинила роботу наприкінці минулого року через санкції США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-