Штати готують санкції та інші покарання проти Китаю через коронавірус – CNN

Штати готують санкції та інші покарання проти Китаю через коронавірус – CNN

Укрінформ
Влада Сполучених Штатів працює над масштабним пакетом покарання, у тому числі санкцій проти Китаю через його навмисні дії щодо спроб приховати справжні масштаби поширення коронавірусу.

Про це йдеться в повідомленні американського телеканалу CNN із посиланням на кілька джерел, знайомих із ситуацією.

"Адміністрація Трампа працює над довгостроковим планом покарання Китаю одразу на кількох фронтах через пандемію коронавірусу", - зазначається в повідомленні.

Сам президент Трамп та його виборча кампанія неодноразово звинувачували Пекін у неприпустимих помилках та спробах приховати поширення епідемії COVID-19. Однак цього разу зусилля США "виходять далеко за рамки стратегії виборчої кампанії" Трампа, запевняють джерела.

Читайте також: У світі розробляється понад сто потенційних вакцин проти COVID-19 - ВООЗ

При цьому, за інформацією чиновників, у Вашингтоні розглядають запровадження цілого комплексу інструментів, у тому числі, "санкцій, скасування боргових зобов'язань США, а також розроблення нової торговельної політики".

Один із членів адміністрації при цьому зауважив, що наразі існує потреба запустити американську економіку.

"Ми повинні бути обережними щодо того, як це зробити. Однак ми знайдемо спосіб показати китайцям, що їхні дії є абсолютно вартими покарання", - підкреслив чиновник.

Читайте також: У Туреччині зафіксували перший випадок одужання після введення імунної плазми

Нагадаємо: після запровадження адміністрацією Дональда Трампа змін в торговельній політиці США, відносини між Вашингтоном і Пекіном різко погіршились. Наразі обидві країни працюють над всеосяжною мирною угодою у сфері торгівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-