Трамп розгляне можливість повернути засудженого Майкла Флінна в адміністрацію

Трамп розгляне можливість повернути засудженого Майкла Флінна в адміністрацію

Укрінформ
Опальний генерал США та колишній радник з питань нацбезпеки Білого дому Майкл Флінн, який мав зв'язки з росіянами та був засуджений після неправомірних контактів з російським послом, може повернутися в адміністрацію Трампа.

Про це заявив у четвер під час пресконференції сам глава Білого дому Дональд Трамп, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Як на мене, Майкл Флінн має бути виправданим, якщо виходити з того, що мені відомо. Я не суддя, але маю дещо інші повноваження", - відповів Трамп на запитання, чи збирається він помилувати опального генерала.

Читайте також: Трамп заявив про намір помилувати свого ексрадника Флінна

На запитання, чи розглядає президент можливість повернути Майкла Флінна в адміністрацію, Трамп підкреслив: "Звичайно, я це розгляну".

Трамп також назвав Флінна "гарною людиною", та гарним сім'янином.

"Генерал Флінн перебував під величезним тиском, і цей тиск був надуманим. Те, що вони (правоохоронні органи – ред.) робили стосовно генерала Флінна, було ганьбою", - заявив нинішній президент США.

Трамп підкреслив, що в такий спосіб намагалися дискредитувати його президентство.

Читайте також: Трамп оголосив себе "головним суддею і присяжним" Америки – CNN

Нагадаємо: Майкл Флінн – колишній генерал, який був звільнений з розвідуправління Пентагону та помічений у зв'язках з російською владою. Він також був позаштатним експертом російського пропагандистського каналу RT.

Попри всі застереження, Трамп призначив його своїм радником з питань нацбезпеки. Через 24 дні Флінн був звільнений з Білого дому, ФБР порушило проти нього справу.

Читайте також: Трамп вважає, що Флінн, Манафорт і Стоун стали жертвами "афери" Мюллера

У грудні 2017 року ексгенерал визнав себе винним у тому, що брехав агентам ФБР про характер своїх розмов із послом Росії у США Сергієм Кисляком, які відбулися за кілька тижнів до інавгурації Трампа. Раніше він стверджував, що не обговорював санкцій проти РФ, запроваджених Сполученими Штатами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-