Розвідка США підтвердила, що коронавірус не був створений штучно

Розвідка США підтвердила, що коронавірус не був створений штучно

Укрінформ
Американська розвідувальна спільнота погодилася з широким науковим консенсусом, що коронавірус нового типу не є штучним чи генетично модифікованим.

Про це йдеться в заяві Офісу директора національної розвідки, оприлюдненим у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Розвідувальна спільнота погоджується з широким науковим консенсусом, що вірус (що причиняє захворювання на) COVID-19 не був штучно створеним чи генетично модифікованим", - зазначається в документі.

При цьому зазначається, що вірус походить з китайського міста Ухань, де його могли досліджувати у місцевій лабораторії.

Читайте також: Пандемія COVID-19: Китай заперечує провину і виступає проти розслідування

"Розвідувальна спільнота продовжить ретельно вивчати нову інформацію та розвідувальні дані, щоби визначити, чи розпочався спалах через контакт із зараженими тваринами, чи це стало наслідком аварії в лабораторії в Ухані", - зауважили в Офісі директора Національної розвідки США.

Таким чином, американська розвідка підтвердила необґрунтованість спекуляцій та конспірологічних теорій про те, що COVID-19 міг начебто міг бути розроблений штучно в лабораторних умовах.

Як повідомляв Укрінформ, саме у китайському місті Ухані в грудні 2019 року було зареєстровано перші випадки захворювання на пневмонію, спричиненого новим коронавірусом.

За даними Worldometer, у світі зафіксовано 3 261 690 випадків зараження коронавірусом, з них 230 390 летальних, 1 030 709 людей одужало.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-