Радник глави МЗС Польщі: Нам немає про що говорити з Росією

Радник глави МЗС Польщі: Нам немає про що говорити з Росією

Укрінформ
Росія від початку свого існування експортує своїм сусідам дестабілізацію і смерть. Кремль має відмовитися від імперських амбіцій, агресія повинна йому дорого коштувати.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив польський експерт, радник глави МЗС Польщі Пшемислав Журавський вел Граєвський.

"Ми щодня маємо нові могили в Україні, мали їх у Грузії і можемо мати в будь-якому іншому місці, де Росія вдасться до дестабілізації. Росія від початку свого існування – від Московського князівства – експортує сусідам дестабілізацію. Доки це відбуватиметься, доти найоптимальнішим варіантом буде спільна протидія", - заявив експерт.

Він підкреслив, що народи нашого регіону зацікавлені в "розвалі Російської імперії".

"Інші можуть вести переговори з Росією, але нам немає про що з нею говорити. Така дискусія зводилася б лише до питання: існувати нам чи ні", - наголосив радник глави МЗС РП.

За його словами, поки Росія не відмовиться від імперських амбіцій, з нею потрібно буде боротися. Це стосується не лише України та Польщі, а й інших країн, які межують з Росією. Він додав, що російський імперіалізм торкнувся всіх – від Центральної Європи до Кавказу й Далекого Сходу.

Читайте також: Санкції проти РФ тісно пов’язані з повною імплементацією "Мінська" - речник ЄС

Журавський вел Граєвський також зазначив: якщо Європа дасть зрозуміти Росії, що охолодження відносин із нею у зв’язку з агресією в Україні є тимчасовим явищем, то це лише заохотить Кремль до продовження такої політики щодо сусідів.

"Тому агресія має дорого коштувати для Росії, аби вона зазнавала великих втрат, аж до припинення таких дій", - констатував експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-