У Нідерландах вже понад 39 тисяч випадків коронавірусу, за добу – 514

У Нідерландах вже понад 39 тисяч випадків коронавірусу, за добу – 514

Укрінформ
У Нідерландах станом на середину дня 30 квітня кількість хворих на COVID-19 зросла до 39 316.

Про це повідомляє Національний інститут охорони здоров’я Нідерландів (RIVM).

“За останню добу 84 людини померло (від коронавірусу - ред.), виявлено 514 нових хворих. Загалом (у Нідерландах - ред.) 39 316 хворих і 4 795 померли”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте зазначив, що кількість хворих зменшується і цифри рухаються в правильному напрямку. Однак він наголосив, що на вулицях країни стає все більше людей, і це може призвести до щоденного зростання кількості пацієнтів, що ускладнить роботу медикам. Рютте вкотре закликав дотримуватися дистанції і залишатися вдома.

Як повідомляв Укрінформ, влада Нідерландів оголосила про послаблення запровадження заходів через коронавірус після 28 квітня. Зокрема, з 11 травня запрацюють дитсадки та початкові школи.

Стоматологам та зубним гігієністам було дозволено працювати, інші контакті професії, зокрема, перукарі, масажисти, наразі не можуть повернутися до роботи. Також не дозволено відвідувати будинки для літніх.

Читайте також: З Нідерландів готуються повернутися спецрейсом щонайменше 110 українців

Дітям до 12 років дозволено займатися командними видами спорту. А від 13 до 18 років також дозволено займатися спортом на свіжому повітрі, але за умови, що молодь дотримуватиметься дистанції - 1,5 метра.

Більшість запроваджених у Нідерландах обмежувальних заходів з метою протидії поширенню коронавірусу продовжили до 20 травня. До 1 вересня у країні скасовано усі заходи за участю значної кількості людей.

Людей закликали не наближатися одне до одного ближче, ніж на 1,5 метра. За порушення передбачено штраф у розмірі 400 євро.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-