Після послаблення карантину в Боснії і Герцеговині зростає кількість хворих на COVID-19

Після послаблення карантину в Боснії і Герцеговині зростає кількість хворих на COVID-19

Графік
Укрінформ
Почало зростати число нових випадків зараження COVID-19 у Боснії і Герцеговині, де кілька днів тому було помітно послаблено карантинні обмеження.

Про це повідомляє портал N1.

"Епідеміологічна ситуація в Боснії і Герцеговині лишається задовільною, проте спостерігається зростання кількості нових випадків зараження коронавірусом", - йдеться в повідомленні.

Ситуацію наочно ілюструє статистика, яку подає Klix.

Так, за офіційними даними, за попередні 24 години було зареєстровано 94 нові випадки зараження і 3 смерті. 28 квітня було зафіксовано 20 нових випадків, а 27 квітня - 49.

Загальна кількість інфікованих людей зросла до 1651, померли 65 осіб. Число тих, хто вже вилікувалися – 720. Загалом у країні були протестовані 29 130 осіб.

ЗМІ пов’язують таку динаміку із послабленням карантинних обмежень.

Читайте також: У Федерації Боснія і Герцеговина скасували комендантську годину

Як повідомлялося, нещодавно у Боснії і Герцеговині почали послаблювати карантинні обмеження. Зокрема, було дозволено дітям і літнім людям на кілька годин виходити із дому. А деяким підприємствам було дозволено відновити роботу.

Раніше в Боснії і Герцеговині в рамках карантинних заходів пенсіонерам та дітям взагалі не дозволялося залишати помешкання. Проте Конституційний суд Боснії і Герцеговини постановив, що ці обмеження порушують права і свободи громадян та суперечать Конституції, тож їх і було скасовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-