У Канаді від COVID-19 померли понад дві тисячі людей, інфікованих понад 40 тисяч

У Канаді від COVID-19 померли понад дві тисячі людей, інфікованих понад 40 тисяч

Укрінформ
Кількість загиблих від нового коронавірусу у Канаді перевищила дві тисячі й продовжує зростати.

Про це свідчать офіційні статистичні дані, оприлюднені на сайті уряду Канади.

Так, станом на ранок четверга COVID-19 забрав життя 2028 жителів Канади.

Водночас, інфікування вірусом підтвердили у 40 813 осіб, а тест на COVID-19 здало понад 620 тисяч канадців, тобто понад 93% людей отримали негативний результат. Смертність наразі становить близько 5%.

Понад 50% (20 965 осіб) від загальної кількості інфікованих проживає у провінції Квебек, з них майже 10 тисяч - у Монреалі, найбільшому місті провінції. Таким чином, на Монреаль припадає близько чверті усіх канадських випадків інфікування COVID-19.

Хоча запроваджені федеральним урядом Канади та місцевою владою суворі карантинні заходи дозволили сповільнити поширення вірусу, щодня в країні виявляють сотні нових випадків інфікування. Кількість загиблих від COVID-19 у Канаді подвоїлася за тиждень.

Наразі національній системі охорони здоров’я переважно вдається опановувати наплив хворих, й влада деяких регіонів вже почала підготовку до поступового пом’якшення обмежувальних заходів.

Читайте також: Пекін виділить ВООЗ ще $30 мільйонів на боротьбу з коронавірусом

Зазначимо, що в сусідніх із Канадою США, які нині є епіцентром світової пандемії COVID-19, вже виявили понад 855 тис. хворих й зареєстрували понад 48 тисяч смертей від нового коронавірусу. Аби вберегти себе від завезення хвороби з-за кордону, Канада ще в березні закрила свої кордони для більшості подорожувальників, дозволивши в'їзд до країни лише власним громадянам й постійним жителям, а також певним категоріям іноземців, які виконують важливу роботу, приміром водіям вантажівок, лікарям тощо. Минулого тижня цю заборону було подовжено ще на місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-