Німеччина починає випробовувати вакцину проти коронавірусу на людях

Німеччина починає випробовувати вакцину проти коронавірусу на людях

Укрінформ
У Німеччині схвалено клінічні випробуванні антикоронавірусної вакцини на людях.

Це підтвердив 22 квітня Федеральний інститут вакцин та біомедичних препаратів Пауля Ерліха (PEI) в Twitter.

"Перше клінічне випробування вакцини проти COVID-19 затверджено в Німеччині. Тестування вакцини на людині є важливою віхою на шляху до безпечних та ефективних вакцин проти COVID-19", - йдеться у дописі PEI.

Як уточнив на пресконференції Клаус Ціхутек, президент PEI, дозвіл протестувати вакцину на здорових добровольцях отримала фірма BioNTech з Майнца.

Випробування проходитимуть в 3 етапи: спочатку на невеликій групі - 200 добровольців віком від 18 до 55 років, потім на кількох тисячах людей і насамкінець - на 20 тисячах осіб. Вакцинуватимуть одним із кількох злегка модифікованих варіантів вакцини.

Читайте також: Британія 23 квітня починає випробовувати вакцину проти коронавірусу на людях

Зазначається, що початкові клінічні випробування спрямовані на визначення загальної переносимості кандидатів та їх здатності генерувати специфічну імунну відповідь проти збудника.

Інститут Пауля Ерліха передбачає, що наступні клінічні випробування кандидатів у Німеччині розпочнуться в найближчі кілька місяців. Для боротьби з пандемією знадобиться кілька вакцинних препаратів для забезпечення належного догляду.

Як повідомляв Укрінформ, у світі зафіксовано 2 573 471 випадків коронавірусу, з них 701 838 осіб одужали і 178 558 померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-