Німеччина зосередиться під час свого головування в ЄС на боротьбі з вірусом - Маас

Німеччина зосередиться під час свого головування в ЄС на боротьбі з вірусом - Маас

Укрінформ
Німеччина планує зробити подолання вірусу та його наслідків головним завданням свого головування в Раді ЄС, яке починається 1 липня.

Про це глава МЗС ФРН Гайко Маас написав в авторській статті у виданні Welt am Sonntag.

«Ми зробимо наше президентство в Раді Європи «корона-президентством » для подолання коронавірусу та його наслідків», - заявив міністр.

Він підкреслив, що одним із перших завдань після того, як рубікон буде перейдено, стане поступове та скоординоване зняття обмеження вільного пересування та скоординоване відновлення крок за кроком функціонування внутрішнього ринку ЄС.

Дипломат зазначив, що мета полягає в тому, щоб Європа вийшла з цієї кризи сильнішою, солідарнішою і впевненішою, ніж раніше. Для цього бюджет ЄС повинен стати справжньою програмою відродження Європи на найближчі сім років.

Перемога над вірусом можлива лише у всьому світі, інакше рано чи пізно він знову вдарить як бумеранг, переконаний Маас. Тому найбільший в історії ЄС пакет допомоги в майже 500 мільярдів євро є не просто актом європейської солідарності, а й демонстрацією суто економічного прагматизму.

Усі вжиті країнами заходи з обмеження контактів із зовнішнім світом дипломат вважає правильним. Так, Німеччина може допомогти іншим лише взявши під контроль кризу в себе вдома. (В іншому інтерв’ю політик порівняв ситуацію з літаком, де в випадку аварії треба спочатку надягнути кисневу маску собі, аби бути в змозі рятувати інших – ред.). Зрозумілими є також тимчасові обмеження, однак більші, ніж необхідні обмеження демократії та верховенства права під виглядом боротьби з короновірусом є неприйнятними в Європі, підкреслив він. Той, хто підриває основні цінності Європейського Союзу, не може сподіватися на необмежну фінансову допомогу ЄС, зауважив Маас.

Читайте також: Фейки про коронавірус: Маас заявляє про цілеспрямовану кампанію проти ЄС

Водночас глава німецького МЗС розкритикував такі прояви як егоїзм, який проявився чи то в конкуренції за захисні маски, чи в доставці ліків. Це, на його переконання, посилює кризу для всіх. Тому в рамках G-7 було домолено тісніше працювати разом над розробкою та розповсюдженням медичних товарів та підтримання відкритих ланцюжків поставок, додав він.

Маас також звернув увагу на роль у подоланні кризи РБ ООН, у якій Німеччина головуватиме в липні ц.р..

Однією з найкращих інвестицій у боротьбу з пандемією є зміцнення Організації Об'єднаних Націй та Всесвітньої організації з охорони здоров’я, сказав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-