ООН нагадала Євросоюзу про порятунок мігрантів у Середземному морі

ООН нагадала Євросоюзу про порятунок мігрантів у Середземному морі

Укрінформ
Управління Верховного комісара ООН у справах біженців закликало Євросоюз до нових місій щодо порятунку біженців у Середземному морі.

Про це повідомляє DW із посиланням на інтерв'ю представника комісаріату у ФРН Франка Ремуса (Frank Remus) агентству dpa.

"Це найдавніший, неполітичний принцип, що не можна кидати людей, які зазнають лиха на морі, на волю долі", - сказав Ремус.

Він підкреслив, що потрібне рішення, яке дасть змогу врегулювати процедуру розподілу врятованих на морі мігрантів по країнах ЄС.

"Це спільна відповідальність країн-членів ЄС, а не лише прибережних держав. Тому свій внесок мають внести якомога більше країн Євросоюзу", - наголосив Ремус в інтерв'ю dpa.

Читайте також: Суд ЄС визнав незаконною відмову Польщі, Угорщини та Чехії прийняти мігрантів

Видання пише, що на початку квітня Євросоюз розпочав операцію Irini щодо контролю за виконанням ембарго ООН на постачання озброєнь Лівії. "Щоб не заохочувати мігрантів до втечі в Європу по морю, кораблі, які беруть участь у цій місії, оперують у стороні від маршрутів, якими зазвичай користуються мігранти. Міжнародне морське право, яке зобов'язує рятувати потопаючих на морі, поширюється, однак, і на них. Якщо це трапляється, то вони мають доставляти врятованих до Греції, звідки мігранти вже будуть розподілені по інших країнах ЄС", - уточнили в повідомленні.

У березні цього року закінчився термін угоди, укладеної півроку тому Німеччиною і трьома іншими країнами ЄС на Мальті. Документ встановлював правила розподілу з Італії по інших європейських країнах врятованих у море мігрантів і дозволяв судам із біженцями заходити в італійські порти. Через пандемію коронавірусу, цю угоду поки що не буде продовжено.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-