Сенат США ухвалив пакет на $2 трильйони для пом'якшення наслідків коронавірусу

Сенат США ухвалив пакет на $2 трильйони для пом'якшення наслідків коронавірусу

Укрінформ
Після тривалих переговорів між республіканцями й демократами, верхня палата Конгресу США ухвалила історичний законопроєкт з фінансуванням у $2 трильйони для пом'якшення наслідків від коронавірусу для економіки країни.

Голосування відбулося в ніч проти четверга, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Це один із найбільших пакетів економічної допомоги за всю історію Сполучених Штатів. Як заявив лідер республіканської більшості Сенату Мітч Макконнелл, ці вливання є "інвестицією воєнного часу" в підтримку держави.

Ключові елементи законопроєкту передбачають, у тому числі, $250 млрд на прямі виплати фізичним особам та сім’ям, $350 млрд на кредити для малого бізнесу, $250 млрд на виплату допомоги на випадок безробіття та $500 млрд на позики для компаній, які зазнали скрути. Крім того, заходи підтримки передбачають масштабні фінансові вливання в економіку країни, яка вже відчула потужні наслідки від припинення виробництва та надання послуг, а також підвищення рівня безробіття.

Читайте також: Бундестаг схвалив безпрецедентний антикризовий пакет - €750 мільярдів

Далі законопроєкт має розглянути Палата представників. Голосування по ньому сплановане на п'ятницю, 27 березня. Очікується, що законодавці в нижній палаті схвалять документ, оскільки керівництво обох партій у Конгресі США дійшло принципової згоди щодо нього.

Президент США Дональд Трамп уже заявив, що підпише закон, які тільки він надійде до Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-